info@willsoor.hu

Hogyan öltözz lenyűgözően: válaszd ki a tökéletes bálba illő inget!

Jakou košili si vzít na ples

Bálba készülsz és azon tűnődsz milyen inget fogsz viselni? A megnyerő kinézet mellett azonban fontos a kényelem is, és az öltözetednek is színbelileg harmonizálnia kell a párodéval. Mindezek mellett az ingnek összhangban kell lennie a társadalmi etikett szabályaival, amelyek az adott eseményre érvényesek. Tehát, melyik ing a megfelelő? Mely szabályok követendőek az ing kiválasztásakor?

Formális és informális bálba illő ingek

Gálába illő ing kiválasztásakor érdemes számba venni az esemény hivatalosságát. Hivatalos fogadásokon, - mint például különböző intézmények vagy városi kerületek bálain - illetve operában, szmoking vagy fekete öltöny viselete szükséges. Ennélfogva, hasonló eseményekre egy visszahajtott gallérú fehér ing, klasszikus szmoking, és az elengedhetetlen mandzsettagombok választása ajánlott. Egy ilyen ingben garantáltan ünnepélyes és elegáns lesz a megjelenése, ezenkívül az öltözéke teljes mértékben eleget tesz a társadalmi konvencióknak.

Bílá košile na ples

Kevésbé hivatalos hangvételű eseményeken (mint például egy tűzoltó- vagy vadászklub bálain) nélkülözhető a fehér ing viselete. Az imént említettekhez hasonló este 6 óra után kezdődő eseményekre ideálisak a sötét színű ingek, mint a lila, sötétkék és sötét szürke, stb. Stílusát tekintve, ebben az esetben, az ing lehet egy klasszikus gombolható ing, és a mandzsettagombok is elhanyagolhatóak. A színes ingek lehetőséget nyújtanak az egyedi megjelenésre, melyet ezáltal könnyedén partnere öltözékéhez hangolhat.

Barevná košile na ples

Az egyszerű (mintázatlan) hosszú-ujjú ing az egyetlen opció egy gálára

Bármilyen bál alapkövetelménye az öltöny, mely kizárólag hosszú-ujjú inggel párosulhat, hiszen a társadalmi etikett szabályai szerint öltöny és rövid-ujjú ing kombinációja alkalmatlan bármely rendezvényre. Mindezek mellett még kényelmetlen is – képzelje el, hogy a táncolás közbeni izzadás következtében karja szó szerint az öltöny ujjához tapad. Ez a probléma nem fordul elő, ha hosszú ujjú pamut inget visel, mely alatt bőre lélegezni tud, és melynek tapintása is kellemes.

A mintázott ingek (kockás, skót kockás, csíkos, stb.) általában elfogadottak a munkakörnyezetben. Ha nem akar úgy kinézni, mint aki egyenesen egy üzleti találkozóról lépett ki, hanyagolja a mintás ingek viseletét. Az e- boltok weboldalain a mintázatlan ingeket általában a „sima ingek” szekció alatt jelölik, mely alapvetően „nem észrevehető mintázatú ingeket” jelent.

Hogyan párosítson a választott inghez nyakkendőt avagy csokornyakkendőt?

Egy fehér ing bármilyen színű nyakkendővel vagy csokornyakkendővel jól kombinálható. Ha nyakkendője színe összeillik partnere öltözékével, együtt garantáltan káprázatosan fognak mutatni. Stílusát tekintve ideális választás a mintázatlan, selyem/szatén nyakkendő, mely ünnepélyes megjelenést kelt. A ferde csíkos nyakkendők kizárólag irodai környezetben viselendőek, ennélfogva ajánlott elkerülni őket ha egy bálra vagy fogadásra készül.

Színes inghez ahhoz illő nyakkendőt válasszon, azonban semmiképp ingével megegyező színűt (máskülönben a nyakkendő elveszíti hangsúlyát). Sötét inghez, más színű sötét nyakkendőt válasszon -- például a sötétkék és a bordó kombinációja elegáns kontrasztot ad öltözékének. Matt inghez, selyem vagy szatén nyakkendőt ajánlunk.

Nos, most már tudja, hogy hogyan kell különböző eseményekre helyesen megjelenni és azokon jó benyomást kelteni. Hiszünk abban, ha követi a társadalmi konvenció szabályait, megjelenése – akár partneréhez hangolva, akár önmagában – bármely jellegű eseményen megállja a helyét.

Sok sikert kívánunk a tökéletes ing kiválasztásához. Élvezze a bál szezont!

 

 

Hírlevél

Szeretnél 1700 Ft kedvezményt kapni az első rendelésedből? Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy mindig időben értesülhess a legfrissebb akcióinkról.